Nieuwsoverzicht

Hervormingsdag, herdenken maar ook in praktijk brengen

Bijna 500 jaar geleden sloeg Maarten Luther zijn stellingen aan de deur. Dit leidde tot één van de grootste opwekkingen in de kerkgeschiedenis. Elk jaar denken we hieraan terug. Het Woord van God, de Bijbel, kwam weer centraal te staan. Niet goede werken, maar Gods oneindig grote genade maakt mensen vrij en brengt ze dichtbij Gods hart. Wat een enorme impact heeft die ontdekking op het kerkelijk leven gehad!

TWR aanwezig in Ebola-crisis gebied

Trans World Radio(TWR) is in het door Ebola geteisterd gebied aanwezig. Zowel via de ether als op de grond. Dit vertelt Trans World Radio directeur van West- en Centraal Afrika Abdoulaye Sangho in een interview met ABC News in Amerika. De programma’s van TWR helpen de mensen hoe om te gaan met de grote angst en paniek die er is rond deze dodelijke ziekte.

Thema: Gezondheid
Regio: Afrika

Open Dag TWR afgelopen donderdag goed bezocht

 

Lees het bemoedigende en inspirerende interview met zuster B. uit Iran.

Vrouwen uit Iran

Lees het bemoedigende en inspirerende interview met zuster B. uit Iran.

Zij maakt programma’s voor vrouwen in Iran. Dit interview staat in het september nummer van ‘De Hervormde Vrouw’.

Klik hier om het interview te lezen.

 

 

 

Thema: Vrouwen
Regio: Midden-Oosten

Christelijke organisaties samen solidair met Irakese en Syrische christenen

Trans World Radio* is één van de initiatiefnemers van de beweging #WeAreN. Acht christelijke organisaties slaan vanaf vandaag de handen ineen om aandacht te vragen voor de situatie van christenen in Irak en Syrië en op te roepen tot verbondenheid en gebed. Het logo van #WeAreN is het 'nasraniteken', dat door strijders van IS gebruikt werd om de huizen van christenen te markeren. Er is een gezamenlijke website ontwikkeld: www.WeAreN.nlLees hieronder een persbericht over #WeAreN.

Regio: Midden-Oosten

TWR programma gericht op bestrijding van Ebola epidemie

Ook Trans World Radio (TWR) zet zich volop in voor de strijd tegen het dodelijke Ebola virus in West Afrika waaraan inmiddels 5000 mensen zijn overleden. Vanaf 1 september is het radioproject ‘Ebola Alarm’ gelanceerd, een programma dat voorlichting geeft over de ziekte en hoe deze te voorkomen.

Thema: Gezondheid
Regio: Afrika

Bij Naar Buiten-beurs met TWR de lucht in!

Ook dit jaar is TWR weer aanwezig op de Naar Buiten beurs in Barneveld. Kom gezellig langs bij onze stand voor de ingang van Huize de Schaffelaar. Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een ballonvaart voor 2 personen!

Hebt u altijd al een kijkje willen nemen op ons kantoor? Dat kan!
Iedere beursmiddag om 14:30 uur bent u van harte welkom in Huize de Schaffelaar voor een presentatie over het werk van TWR en een korte rondleiding.

Regio: Europa

Website voor migranten uitgebreid tot zeventien talen

Barneveld- Samen met de christelijke organisaties  Stichting Gave en Gospel Recordings Nederland  biedt Trans World Radio vanaf 8 juli 2014 een nieuwe versie van www.mijntaal.net aan. Deze site wordt gebruikt voor evangelisatiewerk onder migranten en vluchtelingen in Nederland.

Regio: Europa

Zijn we er klaar voor als Noord-Korea open gaat? TWR bereidt zich voor

Veel mensen vragen zich af: ‘Wanneer zal Noord-Korea opengaan?’. Maar dat is niet de juiste vraag. Nee, we moeten ons afvragen: ‘Is de Kerk klaar om het land te dienen, wanneer Noord-Korea opengaat?’ TWR bereidt zich nu al voor op het moment dat Noord-Korea opengaat.

Regio: Azie

Jaarverslag 2013: Nieuwe studio’s in Pakistan en Thailand

Barneveld, 26 mei 2014