Nieuwsoverzicht

Christelijke organisaties samen solidair met Irakese en Syrische christenen

Trans World Radio* is één van de initiatiefnemers van de beweging #WeAreN. Acht christelijke organisaties slaan vanaf vandaag de handen ineen om aandacht te vragen voor de situatie van christenen in Irak en Syrië en op te roepen tot verbondenheid en gebed. Het logo van #WeAreN is het 'nasraniteken', dat door strijders van IS gebruikt werd om de huizen van christenen te markeren. Er is een gezamenlijke website ontwikkeld: www.WeAreN.nlLees hieronder een persbericht over #WeAreN.

Regio: Midden-Oosten

TWR programma gericht op bestrijding van Ebola epidemie

Ook Trans World Radio (TWR) zet zich volop in voor de strijd tegen het dodelijke Ebola virus in West Afrika waaraan inmiddels 1200 mensen zijn overleden. Zodoende dat het radioproject ‘Waakzaam Ebola’ is gelanceerd, een programma dat voorlichting geeft over de ziekte en hoe deze te voorkomen.

Thema: Gezondheid
Regio: Afrika

Bij Naar Buiten-beurs met TWR de lucht in!

Ook dit jaar is TWR weer aanwezig op de Naar Buiten beurs in Barneveld. Kom gezellig langs bij onze stand voor de ingang van Huize de Schaffelaar. Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een ballonvaart voor 2 personen!

Hebt u altijd al een kijkje willen nemen op ons kantoor? Dat kan!
Iedere beursmiddag om 14:30 uur bent u van harte welkom in Huize de Schaffelaar voor een presentatie over het werk van TWR en een korte rondleiding.

Regio: Europa

Website voor migranten uitgebreid tot zeventien talen

Barneveld- Samen met de christelijke organisaties  Stichting Gave en Gospel Recordings Nederland  biedt Trans World Radio vanaf 8 juli 2014 een nieuwe versie van www.mijntaal.net aan. Deze site wordt gebruikt voor evangelisatiewerk onder migranten en vluchtelingen in Nederland.

Regio: Europa

Zijn we er klaar voor als Noord-Korea open gaat? TWR bereidt zich voor

Veel mensen vragen zich af: ‘Wanneer zal Noord-Korea opengaan?’. Maar dat is niet de juiste vraag. Nee, we moeten ons afvragen: ‘Is de Kerk klaar om het land te dienen, wanneer Noord-Korea opengaat?’ TWR bereidt zich nu al voor op het moment dat Noord-Korea opengaat.

Regio: Azie

Jaarverslag 2013: Nieuwe studio’s in Pakistan en Thailand

Barneveld, 26 mei 2014

Gebed en woorden van hoop nodig in ondergelopen Servië

Het TWR team in Servië vraagt gebed voor de regio waar de overstroming verschillende dorpen heeft verwoest. De overstroming heeft tientallen levens geëist en mensen zijn uit hun huizen verdreven.

Een gebied van ruwweg 22.000 vierkante kilometer – groter dan het hele land Israël of Slovenië – staat onder water. Het gebied omvat delen van Servië, Bosnië en Herzegovina, en Kroatië. Vee en bouwland is ondergelopen. De regenval is naar men zegt de zwaarste in 120 jaar.

Regio: Europa

Vanavond inspirerende bijeenkomst met Marli Spieker over Project Hannah in Somalië en Nederland.

Graag nodigt Trans World Radio u uit voor een Project Hannah avond.

Thema: Vrouwen
Regio: Afrika

Syriërs snakken naar veilige haven

Een gifgasaanval in 2013, de gevaarlijkste plek voor kinderen op aarde, moeizame voedselhulp… Het is de angstige realiteit in het door oorlog geteisterde Syrië. Toch verricht een groepje Syriërs in het hart van deze gewonde natie trouw hun werk voor Gods Koninkrijk. Ze trotseren routes vol oorlogschaos en wetteloosheid.

Regio: Midden-Oosten

Open Dag met spreker uit Oekräine en zanger Christian Verwoerd

Open Dag TWR met spreker Olesya Vasylenko (TWR Oekraïne) en zanger Christian Verwoerd met als thema ‘Hoop op herstel’

Het programmaboekje kunt u hier downladen en uitprinten.